مقايسه باورهاي فراشناختي و تعلل ورزي در بين بيماران مبتلا به صرع و ميگرن
دانلود پايان نامه مقايسه باورهاي فراشناختي و تعلل ورزي در بين بيماران مبتلا به صرع و ميگرن |
![]() |
دسته بندي | روانشناسي و علوم تربيتي |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 220 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 92 |
مقايسه باورهاي فراشناختي و تعلل ورزي در بين بيماران مبتلا به صرع و ميگرن
پايان نامه كارشناسي ارشد در رشته روانشناسي باليني
در 92 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
فهٍرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه. 2
بيان مسئله. 5
ضرورت و اهميت تحقيق.. 10
هدف كلي.. 11
مقايسه باورهاي فراشناختي در بين بيماران مبتلا به صرع و ميگرن. 11
مقايسه تعلل ورزي در بين بيماران مبتلا به صرع و ميگرن. 11
اهداف جزئي.. 11
فرضيه ها 12
تعريف مفاهيم پژوهش.... 12
متغير مستقل.. 12
فراشناخت... 12
متغيرهاي وابسته. 13
صرع. 13
ميگرن. 13
مقدمه. 15
علل حملات تشنجي و صرع. 16
مكانيسم هاي توليد صرع. 20
علل ژنتيكي صرع. 20
مكانيسم اثر داروهاي ضد صرع. 21
تشخيص افتراقي حملات تشنجي.. 22
درمان. 22
ميگرن. 22
زمينه ژنتيكي ميگرن. 23
علت ميگرن. 23
بيماري هاي همراه ميگرن. 23
تظاهرات باليني.. 24
تظاهرات كلي ميگرن. 24
علايم پيش درآمد ميگرن. 25
عوامل برانگيزاننده ميگرن. 26
اوراي ميگرن. 27
طبقه بندي حملات تشنجي.. 28
فراشناخت و روان شناسي باليني.. 28
فراشناخت... 31
فراشناخت و اختلالات هيجاني.. 33
دانش (باورهاي فراشناختي) 33
تجربيات فراشناختي.. 34
راهبردهاي كنترل فراشناختي.. 35
هيجان بازبيني و كنترل فراشناختي.. 36
تعلل ورزي.. 37
علائم تعلل ورزي.. 39
افراد تعلل ورز داراي ويژگي هاي زير هستند. 39
شيوه تعلل ورزي.. 41
انواع تعلل ورزي.. 43
عوامل مؤثر در تعلل ورزي.. 49
2-تحمل ناكامي پايين (كم طاقتي) 50
3-طغيان (سركشي) 50
4-ترس از شكست... 51
5-ترس از موفقيت... 52
به طور كلي عقب انداختن كارها از سه ناراحتي ناشي مي شود. 53
ب)پايين بودن سطح تحمل.. 53
مطالعات انجام شده در خارج از كشور. 55
مطاعات انجام شده در داخل كشور. 58
روش كار. 62
الف- روش پژوهش.... 62
جامعه آماري.. 62
نمونه آماري.. 62
روش اجراء. 62
ابزار گردآوري اطلاعات... 63
پرسشنامه باورهاي فراشناختي MCQ-30
.. 63
پرسشنامه اهمال كاري آيتكين (API) 64
د) روش تجزيه و تحليل اطلاعات... 65
بحث و نتيجه گيري.. 76
مقدمه
ويكتور و راپور (2001) صرع را تخليه الكتريكي مغز دانسته اند و يك اختلال شايع پزشكي است. تشنج اختلال عملكرد فيزيولوژيك موقتي مغز به علت تخليه الكتريكي غير طبيعي هايپر سينكرونيز خود به خود محو شونده نورون هاي كورتيكال است. صرع احياناً با زمينه فاميلي مشخص تظاهر مي كند و بيمار از نظر ساير معاينات و بررسي هاي باليني به جز الكترواينقالوگرافي كه الگوي صرع را نشان مي دهد يافته پاتولوژيكي ندارد حدود 50 ميليون نفر در جهان مبتلا به صرع هستند و اين بيماري 1 درصد از كل هزينه هاي درماني را به خود اختصاص مي دهد در حدود 30 درصد از بيماران حملات مزمني را تجربه مي كنند كه به طور رضايت بخش و كامل به داروهاي ضد سرع جواب نمي دهند (جواهري،نشاط دوست،مولوي،زارع،1388 ).
گلدشتاين و همكاران رفتار درمان شناختي را بر روي مبتلايان به حملات صرع مزمن و با كنترل پذيري كم همراه با مشكلات روان پزشكي و مسائل رواني اجتماعي به كار گرفتند در پايان پژوهش بيماران گزارش كردند كه مسائل مرتبط با صرع و مشكلات روان شناختي كمتر از سابق بر زندگي آنان تاثير گذاشته است نمرات افسردگي كاهش و نمرات كيفيت زندگي و مهارت هاي حل مسئله افزايش يافته بود (گلدشتاين و همكارانش2003). تحقيقات و پژوهشها نشان داده كه ميگرن يك اختلال سردرد گهگاهي است كه با علايم مختلف نورولوژيك، گوارشي و تغييرات سيستم اعصاب خود كار مشخص مي شود كه تشخيص آن بر اساس همين مشخصات و علايم همراه مي باشد نتايج معاينات باليني همانند آزمون هاي آزمايشگاهي، اغلب طبيعي است شيوع ميگرن حدود 15 درصد در زنان و 7 درصد در مردان مي باشد ميگرن در هر سني مي تواند شروع شود، اگر چه شيوع بيشتر در زمان بلوغ و ميان سالي است (راسكين هي، 1997).
در مطالعه اي كه توسط برانت و ستورانت در سال 1990 بر روي 162 فرد بالغ با سردرد ميگرني انجام شد و با گروه كنترل بدون ميگرن مقايسه شد نتايج نشان داد كه شيوع علايم روان شناختي در بين افراد ميگرني 5/2 برابر گروه كنترل بود. همچنين مقياس هاي نوروتيزم در پرسش نامه آيزنگ نيز نمرات بالاتري
در بيماران ميگرني داشت (برانچ و كلن تان1990) نظريه هاي شناختي در مورد اختلالات هيجاني نظير طرحوارهبر اين اصل مبتني هستند كه اختلالات رواني با آشفتگي در تفكر همراه است، به ويژه، اختلالاتي مانند اضطراب و افسردگي با افكار منفي خود كار و تحريف در تفسير محرك ها و رويدادها مشخص مي -شود (بيابانگرد 2002)، در حاليكه شناخت درماني، اغلب محتواي افكار را مد نظر دارد، چگونگي تفكر افراد بعد مهمي است كه تلويحاتي را براي اختلالات روان شناختي و بهبود در بر دارد مدل اختلال هيجاني و لزوماتيوس مستقيماً فراشناخت و شكل تفكر را با آسيب پذيري هيجاني و تداوم اختلال هيجاني پيوند مي دهد (بيابانگرد 2002).
پژوهش ها نشان داده اند كه سه بعد باورهاي منفي در مورد نگراني معطوف به كنترل ناپذيري و خطر، اطمينان شناختي و باورهاي مرتبط با نياز به كنترل افكار مي باشند (اسپادا و تيك سويس 2008)
يافته هاي پژوهش ديگري نيز نشان داده كه فراشناخت ارتباط مثبت و معني داري با هيجان منفي (افسردگي و اضطراب دارد (اسپادا و تيك سويس2008)
از سوي ديگر تعلل ورزي يكي از مشكلات رفتاري است كه شيوع بيماري زيادي دارد در تعريف تعلل ورزي فراري، جانسون و مك كون(1995) بر اين باورند كه به تاخير انداختن هدف مندانه و دايمي در آغاز و تكميل تكاليف تا حد تجربه احساس ناراحتي، تعلل ورزي ناميده مي شود.
اليس و كنوس (1979) تعلل ورزي را به عنوان نبود عملكرد خود تنظيمي و گرايش رفتاري در به تاخير انداختن آن چه براي رسيدن به هدف ضروري است، مي دانند.